Cirkel van Balans / TOPacupunctuur

Praktijk voor acupunctuur, shiatsu therapie en coaching

Acupunctuur behandeling

Ons lichaam heeft ruim 360 acupunctuurpunten. Via deze punten wordt toegang verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van punten te gebruiken wordt de energiestroom in balans gebracht.

Een acupunctuurpunt waar geprikt kan worden is een specifieke locatie waar de meridiaan aan de oppervlakte van de huid komt. Door het aanprikken van bepaalde punten wordt de energie in de meridianen en organenen gereguleerd.


Ongunstige energieën kunnen worden afgeremd en juiste energieën worden gestimuleerd. Blokkades, die zich hebben gevormd in de meridianen, worden op deze manier opgeheven.

Het accent wordt niet alleen gelegd op het behandelen van de klacht, maar op het herstellen van de energiebalans. Hierdoor worden de symptomen en de oorzaak van de klacht bestreden. De balans in het lichaam wordt hersteld waardoor de klacht geheel verdwijnt of aanzienlijk vermndert.

De afmetingen van de naalden die een acupuncturist gebruikt zijn miniscuul.

Acupunctuur (maar ook shiatsu) stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt bovendien preventief, zorgt voor een natuurlijke weerstand en vergroot de levenslust.


Shiatsu behandeling

Een shiatsu behandeling wordt meestal gecombineerd met acupunctuur.

Een shiatsu behandeling geschiedt oorspronkelijk op traditionele wijze op een op de grond gelegen futon. Dit is een Japans matras van katoen. In combinatie met acupunctuur vindt de behandeling op een behandeltafel plaats.

 


Shiatsu wordt in het algemeen door de kleding heen gegeven. Draag daarom ruimzittende dunne katoenen kleding. (Er is gelegenheid om je om te kleden.) Soms is het beter om direct op de huid te werken. Naast shiatsu maak ik ook gebruik van aanvullende technieken, zoals moxa, plumbossomtherapie en cupping.
Voor een overzicht van klachten die behandeld kunnen worden KLIK HIER. Bel gerust voor meer informatie als uw klacht hier niet genoemd wordt.